Frisian Sailing Company

Uw verblijf op de Alida

Personenzahl_Alida  
Afvaarthaven: Harlingen
Vaargebied: Waddenzee, IJsselmeer, Friese binnenwateren

Alida - segeln

De Alida is een platbodem die zeer goed geschikt is voor avontuurlijke zeiltochten op de Waddenzee en het IJsselmeer.

De Alida heeft haar traditionele karakter bewaard. Het lage dek heeft nog steeds houten dekluiken. Dit biedt genoeg zitmogelijkheden zodat u aan dek kunt luieren en kunt genieten van de zon, de wind en het water.
 
Dit traditionele zeilschip is een populaire keuze voor schoolreisjes en jeugdgroepen. Maar door de vele tweepersoons hutten voelen ook familie- en vriendengroepen en bedrijven zich thuis aan boord.   
 
  

Zeilen op de Alida

Alida zeilen

Zeilen op de Alida is met recht een comfortabel avontuur te noemen. Het schip laat zich ook met gasten zonder zeilervaring goed zeilen. Aan boord wordt in alle behoeften voorzien, zodat u ’s nachts ook buiten een haven voor anker kunt gaan. Op de Waddenzee kunt u dan, afhankelijk van de getijden, bij het invallen van de ochtend midden op het wad van boord stappen en een wandelingetje maken.

Vanuit haar thuishaven bent u in korte tijd op één van de Waddeneilanden. Vanwege de geringe diepgang van het zeilschip is de haven van Ameland en bij geschikte omstandigheden ook Schiermonnikoog aan te zeilen. Maar vanzelfsprekend kunt u aan boord met de schipper uw wensen met betrekking tot de route bespreken. Bij langere tochten zijn er vele mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de route via Lauwersoog naar Leeuwarden en Franeker. Of het IJsselmeer op richting de VOC-stad Hoorn en Monnickendam.

Zeilen op de Alida betekent een actief verblijf aan boord. Hoe de wind ook staat, er valt altijd een interessante plaats te ontdekken. Droogvallen, zwerven over het Wad, fietsen door de prachtige natuur van de Waddeneilanden, een wandeling door één van plaatsjes rondom het IJsselmeer, een verstilde zonsopgang of een bloedrode zonsondergang, het zeilen op de Alida zult u niet snel vergeten! Bekijk het vaargebied
  

De bemanning van de Alida

Sinds 1990 is Remco Visser eigenaar van de Alida. Hij kent de Friese wateren, het IJsselmeer maar vooral de Waddenzee op zijn duimpje. Zeilen op de Waddenzee heeft zijn grote voorkeur. Het getijde, de stroming en het snel veranderende weer zorgen dat het een afwisselend zeilgebied is.
Remco houdt het meest van de afwisseling aan boord en is altijd te vinden voor een spontane actie.

Indeling

Alida Plattegrond

Benedendeks is de lichte salon geschikt voor jong en oud. Het monumentale karakter en de sfeer van weleer zijn bewaard gebleven door het eikenhouten interieur en door de zichtbaarheid van de spanten en de gebinten. Aan de vier tafels met rondom banken geniet u van een hapje en drankje. De grote dekluiken zorgen voor voldoende frisse lucht en licht in de salon. Sterke verhalen worden verteld aan de bar naar de prijzenkast. Hierin bevinden zich de vele prijzen, schalen en bokalen die de Alida gewonnen heeft tijdens verschillende zeilwedstrijden, zoals de Pieperrace, de Brandarisrace, de Beurtveer, de Waddenrace en de Slag in de Rondte.

In de compleet uitgeruste keuken bereid u zonder moeite voor de gehele groep een maaltijd. Of maakt u misschien gebruik van een volledig verzorgde zeiltocht inclusief maaltijden?!
De elf tweepersoons hutten bieden een comfortabel onderkomen. Alle hutten beschikken over een patrijspoort of dekluik, een wastafel en centrale verwarming.
Faciliteiten Alida

Geschiedenis van de Alida

In 1907 liep de keenaak 'Alida' op de Scheepswerf Van Aller te Hasselt van stapel als vrachtschip. Sindsdien heeft zij een lang en bewogen leven achter de rug. Met haar unieke ‘knikspant’ bouwwijze en haar enorme ‘klaphek’ roer is zij de laatste van een generatie rivierschepen. Dit alles valt te lezen in het boekwerk ‘100 jaar Alida’ dat in 2007 werd uitgebracht. In 1990 werd zij omgebouwd tot charterschip en was zij opnieuw een zeilend bedrijfsvaartuig. Hutten, kombuis en sanitair zijn in de winter van 2009 / 2010 vernieuwd.

Voorzieningen
Personenzahl_Alida
  • 12 Tweepersoons hutten
  • Comfortabele salon
  • Gezellig en authentiek zeilschip
  • Geschikt voor droogvallen
Blank 1400 x 200

MEER INFORMATIE

Anderen bekeken ook

Beantra

Beantra

Tweemastklipper - Lemmer
40
28

Beantra

Tweemastklipper - Lemmer
40
28
Zeven Wouden

Zeven Wouden

Tweemastklipper - Stavoren
25
24

Zeven Wouden

Tweemastklipper - Stavoren
25
24
Zwarte Valk

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16
Sterrenwind

Sterrenwind

Tweemastklipper - Lemmer
40
28

Sterrenwind

Tweemastklipper - Lemmer
40
28